Om Studierna
Här kan du enkelt navigera till den studie du söker:
INTERVJUSTUDIE OM PATIENTENS UPPLEVELSE
Studie 1: EN INTERVJUSTUDIE OM PATIENTENS UPPLEVELSE AV ATT INSJUKNA I GRAVES SJUKDOM OCH BEHOV AV STÖD I SAMBAND MED INSJUKNANDET
Fokus i den här studien är att undersöka patienternas upplevelser av att insjukna i Graves sjukdom. Vi vill även undersöka behovet av stöd i samband med insjuknandet av Graves sjukdom. Vilka behov har patienterna vid insjuknandet av Graves sjukdom och vad kan vården göra för att öka tryggheten och livskvalitén ur ett patient perspektiv? Studien förväntas bidra med djupare förståelse för hur patienter med Graves sjukdom upplever sin sjukdom samt vilket stöd som behövs från vården.
Intervjustudien av patienterna är utförd och analysen av materialet pågår, resultat från studien förväntas komma under 2023.
Studie 2: EN INTERVJUSTUDIE OM PERSONALENS UPPLEVELSE AV ATT VÅRDA OCH BEHANDLA PATIENTER MED GRAVES SJUKDOM
Fokus i studien är att undersöka personalens upplevelser av att vård och behandla patienter med Graves sjukdom. Vi vill även undersöka i en intervjustudie hur personalen tänker kring vilket stöd denna patientgrupp behöver och de behov de har liksom de behov personalen har. Studien förväntas bidra med djupare förståelse för hur personalen upplever att det är att vårda och behandla patienter med Graves sjukdom och vad vården kan göra för att öka tryggheten och livskvalitén ur ett personalperspektiv för att förbättra vården. Studien pågår.
Studie 3: KURS VID HJÄRNTRÖTTHET EFTER GRAVES SJUKDOM – EN RANDOMISERAD KONTROLLERAD STUDIE
Fokus i studien är att undersöka om en hjärntrötthetskurs kan förbättra den mentala hälsan hos personer som upplever kvarstående hjärntrötthet (mental fatigue) efter att ha fått diagnosen giftstruma (Graves sjukdom). Studie start september 2023.
Vill du vara med och påverka vården för Graves patienterna?
Delta i studie?
Studie 4: PERSONCENTREAD VÅRD VID GRAVES SJUKDOM
En studie om personcentrerad vård för nydiagnostiserade Graves patienter. Fokus i studien är att undersöka om personcentrerad vård, med ökad tillgång till digitala plattformar, kan förbättra måendet, livskvalitén och om det i sin tur kan minska antal sjukskrivningsdagar hos patienter. Patienterna upplever att kontakten med vården behöver förbättras, därför vill vi undersöka om personcentrerad vård kan leda till en ökad tillgänglighet till specialistvård för Graves patienter. Studie start 2024.